Даниел Маринов: Организацията на движението в града е пълен хаос
„Организацията на движение в града е пълен хаос – презастрояване, тясни улици, трудно паркиране тапи и задръствания особенно в пиковите часове“. Това казаха представители от Асоциацията на автоинструкторите Даниел Маринов и от Асоциацията на таксиметровите шофьори Пламен Копанов
Наподдържани кръгови кръстовища, липса на маркировка и шахти, несинхронизирани светофари и излишни пътни знаци са само част от причините за задръстванията и пътно транспортните произшествия във В.Търново.
От асоциациите предлагат част от пътните знаци да бъдат премахнати или подменени, светофарите да бъдат синхронизирани и най-вече да се направят още няколко кръгови на ключови кръстовища .
Проблемът с паркоместата може да се реши до голяма степен като се реализира проектът в Старо военно училище, където до 2013 г. беше единственият безплатен паркинг във В. Търново.
Представителите на двете асоциации предлагат общината да наеме архитект-урбанист, който да направи предложение по цялостна организация на движението и да бъде съставен екип, който да изработи стратегически план за следващите 20 години.


Соня Симеонова
22 Май 2019 | 16:59
Тагове: пътища, коли, движение, организация на движението

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook