Великотърновският общински съвет определи носителите на наградите за 24 май
Великотърновския Общинския съвет определи носителите на наградите "Култура", "24 май" и "Св. Патриарх Евтимий". Заседанието се състоя в читалнята на регионалната библиотека "Петко Рачев Славейков" по предложение на председателя на общинския съвет Венцислав Спирдонов.
Изнесената тържествена сесия на местните парламентаристи започна с поздрав от Детска вокална група "Пеещи камбанки".
По традиция, трите общински награди се връчват в навечерието на 24 май - празник на българската просвета и култура, и на славянската писменост. През настоящата година, след решение на комисията за определяне на носителите на наградите, са направени следните номинации: - За наградата "24 май" - ученичката Десислава Димитрова от Старопрестолната професионална гимназия по икономика, която има отличен успех от IX до XII клас и е носител на десетки награди и отличия от национални и международни състезания и олимпиади
Общинските съветници единодушно приеха и направените предложения в категория "ярки постижения в областта на изкуството" и в категория "Творчески дебют".
Избрани бяха и носители на наградата "Учител на годината" и "Колектив на годината". Награждаването се състоя на тържествена церемония в Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов". След връчването на наградите бе представен мюзикълът "Вражалец". Постановката е подарък от община Велико Търново за жителите и гостите на града по случай Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост.


Соня Симеонова
20 Май 2019 | 18:31
Тагове: сесия, 24 май, награда, ученици, учители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook