Бившият ректор на ВТУ - Пламен Легкоступ съди настоящия - Христо Бонджолов за клевета и обида
Бившият ректор на ВТУ-проф. Племен Легкоступ съди за клевета и обида настоящия ректор проф. Христо Бонджолов. Проф. Легкоступ призова ректора Христо Бонджолов да си подаде оставката, а членовете на Академичната общност на ВТУ задължително да гласуват на предстоящите избори за ректор
Проф. Пламен Легкоступ опроверга твърденията на настоящият ректор на ВТУ-проф. Христо Бонджолов, че е фалирал университета и е оставил дълг над 6 милиона лева и ,че зад всички атаки към ВТУ стои именно той. Бившият ректор каза, че за тези клевети и обидата, че предишното ръководство е „организирана престъпна група“ е завел дело за очерняне на името му.
Проф. Легкоступ подчерта, че въпреки непрекъснатите нападки през годините е мълчал в името на Алма Матер, за да не се петни името на университета. Професорът изтъкна всичко, което е направено по времето на мандата му.
Бившият ректор посочи, че свиканото за 20 май Общо събрание на ВТУ, което трябва да избере ново ръководство, е нелегитимно.
Това заяви бившият ректор и настоящ кандидат за председател на Общото събрание на ВТУ проф. Пламен Легкоступ и призова сегашният ректор да си подаде оставката.
Проф. Пламен Легкоступ призова членовете на Академичната общност на ВТУ да присъстват на 20 май и с гласовете си да дадат отпор на сегашното ръководство на вуза. Според бившият ректор сегашното ръководство съзнава своето безсилие и затова си оставя вратичка, за да може да обжалва очакваната загубата на изборите.


Соня Симеонова
15 Май 2019 | 17:52
Тагове: Пламен Легкоступ, Христо Бонджолов, съд, клевета

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook