Горна Оряховица посреща празника си с атрактивна програма
И тази година Горна Оряховица ще отпразнува празника на града с атрактивна програма. Концерти на известни певци и състави, творчески срещи и фолклорни спектакли са само част от предвидените мероприятия, които ще се проведат от 22 май до 9 юни. Очакват се гости от Турция, Унгария, Румъния, Украйна и Естония
Празникът на Горна Оряховица ще бъде открит обичайно с бирфест на обновения площад "Георги Измирлиев" на 22 май. За тогава е предвиден и концерт на местни рок-групи. На следващият ден ще се състои творческа среща, посветена на Денят на българската просвета и славянската писменост, както и фолклорен спектакъл с участието на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл. Денят на българската просвета и култура ще започне с празнично шествие и ще завърши с тържествено шествие на абитуриентите от Горна Оряховица и концерт на Деси Добрева.
Ден на поклонение и почит пред героите от Априлската епопея в Първи революционен окръг ще бъде отбелязан на 28 май, когато ще бъде и тържествената заря проверка.
Същия ден ще бъде открит и паметник на Атанас Буров, вторият в България в цял ръст. Паметникът е от бронз и негов автор е скулпторът Борис Борисов. Изработен изцяло с дарителски средства.


Соня Симеонова
14 Май 2019 | 18:27
Тагове: Горна Оряховица, празник, програма, паметник, концерт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook