Десетки граждани излязоха на протест срещу националната стратегия за детето
Десетки граждани излязоха на мирен протест против Стратегията за детето 2019-2030.Документът е спрян за работа, но все още неотхвърлен. Ако Стратегията се приеме и приложи това би се отразила пагубно върху българското семейство и обществото ни като цяло, смятат противопоставящите й се търновски родители.
Стратегията е написана в разрез с основния закон на република България - Конституцията, около нередностите в действията на социалните служби при извеждане на деца от семейната им среда, около провеждането на антисемейни и антибългарски политики под влияние на чужди интереси.
Ние нямаме реално нужда да ни бъде отново казвано, че нямаме право да посягаме на децата си. И предполагам, че всеки един нормално мислещ човек знае, че това не е решение, каза Галя Цанева и допълни, че причините да е срещу стратегията са много
Според Дончо Бораджиев проблемът е, че въобще се е стигнало до тази стратегия.
Организаторите на търновския протест заявиха, че са родители, които не са обвързани политически. Протеста във В.Търново е част от национални протести, които се състояха в още 20 града на страната.


Соня Симеонова
11 Май 2019 | 19:07
Тагове: протест, родители, стратегия, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook