В над 100 снимки представят най-големия поклоннически маршрут в България
Фотоизложба "Светият път - 550 години от пренасянето мощите на св. Йоан Рилски от Велико Търново в Рилския манастир" бе открита в Изложбени зали "Рафаел Михайлов". Тя представя най-големия поклоннически маршрут в България, преминаващ през 4 епархии, 8 административни области , 18 общини и над 70 населени места.
Поводът за изложбата е желанието на организаторите да акцентират върху предстоящия поклоннически поход, посветен на 550 години от пренасянето мощите на св. Йоан Рилски от Велико Търново в Рилския манастир.
В изложбата са включени снимки на поклоннически походи, посветени на Св. Йоан Рилски с инициатива от Велико Търново. Те стартират от 2015 година и досега са проведени четири.
Около 20 души са подали заявка да извървят отново поклонническия поход. Пешеходният тур ще се проведе от 1 юли до 30 юли. Той е дълъг 570 километра. Тръгването е на 1 юли. Предвидено е да се изминават средно между 15 – 28 километра на ден. Основните места през които ще премине поклонническия поход са Никопол, Плевен, Луковит, Враца, София, Дупница, Рула, метох Орлица, Рилски манастир.


Вяра Димова
9 Май 2019 | 19:52
Тагове: Св. Йоан Рилски, изложба, поклоннически път, поход

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook