Денят на Европа във Велико Търново
И Велико Търново се включи в честването на деня на Европа. Празнично шествие на ученици, носещи знамената на страните членки на Европейския съюз и децата от детските градини в града, както и музикален съпровод от духовият оркестър при Средно училище "Емилиян Станев" бяха част от програмата за честването.
По традиция денят на Европа в старата столица започна с празнично шествие. Парадът тръгна от Студентски стол, премина по ул. "Васил Левски" и стигна до сградата на Общината. Шествието бе водено от Духовият оркестър при СУ "Емилиян Станев", след което по преминаха учениците от ПГТ "Д-р Васил Берон", които носеха знамената на 28-те държави членки на Европейския съюз. Мажоретките от детска градина "Соня" и децата от детските градини на Велико Търново също се включиха в парада.
Под звуците на химните на България, Европа и Велико Търново ученици издигнаха българското, европейското и великотърновското знаме. Стихотворение "Денят на Европа" изпълни Майкъл Калбанов от Детска градина "Слънчев дом".
В словото си кметът подчерта важността на членството на България в Европейския съюз.
Учениците от 12 клас при Природо-математическата гимназия "Васил Друмев" Таня Сейкова и Алекс Божинов представиха своето виждане за това какво за тях е Европа. Празничната програма продължи с изпълнения на мажоретният състав при детска градина "Соня". А в парк "Марно поле" започна Европейски детски празник.


Вяра Димова
9 Май 2019 | 19:45
Тагове: Ден на Европа, празник, шествие, знамена

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook