Д-р Филев: "Всички пари от продажбата на терени на болницата са налични"
"Всички пари от продажбата на терени собственост на МОБАЛ са на сметката на болницата", това каза д-р Филев на извънредна сесия на Общинския съвет във В. Т. Заседанието бе свързано с продажбата на неоперативни имоти собственост на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и Общината, като акционер с най-голямо участие.
Директорът на болницата д-р Стефан Филев отговори на питания на общинските съветници на БСП, които в предишното заседание упрекнаха ръководството на болницата, че няма прозрачност след продажбата на терени на болницата.
Д-р Филев каза още, че продажбите са извършвани с ясна и прозрачна процедура. Къде обаче са парите от продажбите и най-вече от последната и защо общинският съвет не е информиран за всяка една стъпка на управителният съвет на болницата, попитаха общинските съветници от БСП. Те настояха за отговор на въпроса-каква ще е съдбата на останалите терени на болницата които са обявени за продажба.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов бе категоричен, че не трябва да се продават терените на нова болница. Той изтъкна няколко мотива, като един от тях е жалба срещу продажбата на един от собствениците. Кметът даде положително становище за терените в Стара болница-няколко гаража и помещението на частната кардиология, за която каза, че няма пречки които да спрат продажбата.


Соня Симеонова
8 Май 2019 | 19:29
Тагове: общински съвет, сесия, терени, болница, продажба

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook