За 19-та поредна година ще се проведе пролетният етап на кампанията "Движи се и победи"
За 19-та поредна години ще се проведе пролетният етап на кампанията "Движи се и победи". Инициативата ще се състои в периода 11 май до 1 юни. И тази година участниците ще преминат общо три маршрута. На 11 май, в събота е първият туристически маршрут Велико Търново – хижа "Божур", на 18 май – Велико Търново – Преображенски манастир, и на 1 юни – Велико Търново – парк Ксилифор.
И тази година участниците ще преминат общо три маршрута. Първият е на 11 май до хижа "Божур". Той ще бъде посветен на Световния ден на движението – 10 май и превенцията на употребата на алкохол сред младите хора. Съгласно регламента на кампанията в нея могат да участват всички желаещи от Община Велико Търново.
Началото на първият поход ще бъде дадено на Владишкият мост в 9:00 и в 9:30ч., където ще има водачи за групите.
Акцент на втория поход до Преображенския манастир на 18 май, ще е превенцията на пътнотранспортния травматизъм. По традиция третия маршрут на кампанията завършва със спортно-туристически празник в парк Ксилифор. По повод на Световния ден без тютюнев ден – 31 май всички желаещи ще могат да рисуват по темата "Аз дишам свободно". Голямата награда и тази година е велосипед, за който ще се състезават всички участници преминали и трите маршрута.


Соня Симеонова
8 Май 2019 | 17:20
Тагове: поход, маршрут, движение, групи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook