Колко струва облеклото на един абитуриент тази година?
С настъпването на месец май темата абитуриентски балове излиза на преден план. Балът се превръща в централно събитие за дванадесетокласниците. За много от родителите обаче това е изпитание за управлението на семейните финанси и намирането на достатъчно средства за осъществяване на мечтите на детето.
Цените на роклите за абитуриентски балове са изключително разнообразни. Голямо е и изборът от модели. Средните цени за бална рокля варират от 300 до 400 лева. Моделите, изпълнявани по индивидуални поръчки, достигат, а понякога и надминават 1000 лв. Каква ще бъде точната цена зависи от вкуса и предпочитанията на конкретната дама.
Подобно на роклите, разнообразието от обувки е много голямо и могат да се намерят както елегантни обувки за около 50 лв., така и такива за двойно или тройно повече. Важни са тук цветът, моделът и съчетанието с роклята. Класиката си остава, разбира се, черното и максимално изчистено токче.
Гримът и маникюрът също са важна част от цялостната визия. Те обикновено се определят след дрехите и обувките. Тук общо за всичко може да бъде отделено както 100 лева, така и да се достигне до двойно повече разходи.
За разлика от дамите, господата са далеч по-лесни за обличане за предстоящите балове. Обикновено момчетата се обличат в костюм с или без вратовръзка, риза, обувки.
Повечето от абитуриентите отиват в магазините с готови идеи, които често се разминават с действителността. В зависимост от марката, модерните цветове за сезона, дали ще има риза или се купува отделно цените също варират различно.
Мъжките аксесоари се оказват едно от най-търсените допълнения към балния костюм, защото придават завършен вид на визията, а предпочитани са както папионките, вратовръзките, така и по нестандартните аксесоари, като пера и цветя, които допълват и завършват костюма.
Мъжки обувки могат да се намерят и за 50 лева, а тези от естествена кожа започват от 140 и стигат до 220 лева. Но има и такива, които не залагат на официални обувки, а предпочитат комбинацията от кец и по-спортен костюм.
Към разходите за визията трябва да добавим и тези за купона и пътуването след бала. Така всеки родител на дванадесетокласник тази година трябва да приготви минимум 1000 лева. Балът може да излезе и малко, и много. Зависи от желанията и мечтите на абитуриента.


Вяра Димова
7 Май 2019 | 18:32
Тагове: абитуриенти, бал, цена, облекло

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook