Теренът около лечебната чешма в село Леденик ще се превърне в парк с минерален извор?
Вече има изготвен проект теренът около лечебната чешма в с. Леденик да се превърне в парк с минерален извор. Това каза кметът на селото Антон Кръстев. Той се надява проектът да бъде одобрен в новия програмен период и с отпуснатите евросредства да се обособи мястото като парк с минерален извор.
Години наред лечебната вода от чешмата в с. Леденик дава надежда и лекува десетки българи. За качествата и чудодейната и сила се предавало от уста на уста. Така хора от цяла България иднват в Леденик, за да се уверят в изцеляващата и сила.
Водата е открита от руски учени при сондаж още през 90-те години на миналия век. В целебните ѝ качества лично се уверил Исмаил Салимов, който години наред се бори срещу слабото си зрение.
Кметът на селото Антон Кръстев каза, че разполага с документи от химичен анализ на водата, доказващи лечебните ѝ свойства, които са сходни с тази от Хисаря и Вонеща вода. За да се направи път до нея и да се обособи като място с минерална вода са необходими средства. Вече има изработен проект как мястото и лечебната вода да се превърнат в парк с минерален извор.


Соня Симеонова
3 Май 2019 | 17:28
Тагове: Леденик, извор, минерална вода, проект, парк

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook