Изтича срокът за подавене на данъчни декларации
30-април е последният ден, в който физическите лица и фирми трябва да подадат данъчните си декларации. Освен данъчна декларация, фирмите и физическите лица трябва да платят дължимия данък върху доходите си от миналата година.От НАП предупреждават, че всеки, който не декларира доходите си или направи опит да укрие приходи е заплашен от санкции.
Над 70% са подадените до момента данъчни декларации, но хората, които са изчакали до последния момент могат да подадат декларациите си и по електронен път, по пощата или на гише в офисите на приходната агенция. Ако физическите лица или фирмите разполагат с персонален код, може да декларират доходите си в почивните дни, дори през нощта. Декларации подават физически лица, които са получили доходи различни от доходите от трудови правоотношения.
Тази година за разлика от предходните години е по-голям делът на подадените декларации по електронен път.
От Териториалната Агенция на НАП обмислят от другата година декларациите да се попълват от агенцията, като за целта предварително трябва да разполагат с необходимите данни на фирмите и лицата. От агенцията припомнят, че за неспазване на срока предвидените глоби са 500 лв., за недеклариран доход и декларация с неверни данни – 1000 лева.


Соня Симеонова
25 Април 2019 | 19:43
Тагове: НАП, данъчни декларации, срок, подаване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook