420 деца и родители внесоха подписка срещу затварянето на спортната площадка в кв. "Колю Фичето"
420 деца, родители и спортуващи великотърновци са се подписали под искането спортната площадка в кв. "Колю Фичето" да бъде отворена за игра. В момента тя е запечатана от РЗИ, след като съдът се произнесе в полза на протестиращи, живеещи в близост до спортното съоръжение. Представител на живущи в района поиска от Общинския съвет, спортната площадка да бъде премахната.
Сесията на Общинския съвет започна с искане на представител на жителите от ул. "Проф. Илия Янулов" и "Мария Габровска" да бъдат премахнати баскетболната и скейтбордната площадки, заради шума, който тормози живущите. "Ние не сме против спорта и против децата. Но искаме тези площадки да се преместят и да ни бъде възстановена зеленината", каза от трибуната на местния парламент Делян Генчев.
Срещу думите на Делян Генчев застана Галин Ненов, който представляваше 420 души, положили подписите си под искането съоръженията да заработят отново.
"Направихме повторно замерване и то показва по-ниски нива на шум от допустимото, а проверка установи, че площадката е в добро техническо състояние", обясни управителят на Общинското предприятие "Спортни имоти" Петко Павлов. Спортната площадка на ул. "Илия Янулов" 3 бе изградена през 2015 година по проект "Велико Търново – зелена и достъпна Балканска столица на културния туризъм" по ОП "Регионално развитие". От както съществува площадката на няколко пъти е ставала жертва на вандалски прояви.


Соня Симеонова
25 Април 2019 | 19:37
Тагове: община, сесия, подписка, площадка, затваряне

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook