През февру" /> Петима се борят за едно работно място във Великотърновски регион - Евроком Царевец | Новини


Петима се борят за едно работно място във Великотърновски регион
Петима са се борили за едно работно място през март във Великотърновски регион. Това сочат данни на Дирекция "Бюро по труда" в старата столица. Дирекцията отчита спад на безработицата.Общият брой на регистрираните незаети през март е бил 1895 човека.
През февруари безработните, които са се конкурирали за една позиция са били четирима, Заявените вакантни места през миналия месец са били 312, като 304 са за В.Търново, 8 за община Елена, а за община Златарица – няма.
На Трудовата борса тази година са Заявени 405 свободни позиции в секторите "Строителство", "Индустрия" и "Услуги". Към днешна дата текат и обученията по проектите на социалните партньори на Дирекцията. 20 човека ще се обучават за работници в хранително-вкусовата промишленост, като курса стартира през май“, допълни Бойка Ганева. Тя припомни и, че кандидатстващите по тези програми имат право да преминават и курс по допълнителни квалификации. Същевременно инспекцията по труда е направила проверки на 118 предприятия, а общият брой на констатираните нарушения е 438, като най-много от тях са за нарушения по организация на дейностите по безопасни условия на труд
За отчетения период Инспекцията е спряла 3 строежа заради липса на обезопасеност. От Дирекцията припомнят, че глобите за неосигурени безопасни условия на труд, за физически лица са от 50 до 500лв., а за фирми от 1500 до 10 000лв.


Соня Симеонова
24 Април 2019 | 18:39
Тагове: Велико Търново, област, заетост, работа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook