МВР със засилени мерки по време на предстоящите почивни дни
Преди великденския празник и свързаните с него почивни дни в Областната дирекция на МВР се предприемат редица мерки, с цел гарантиране безопасността, спокойствието и сигурността на гражданите. И тази година във връзка с предстоящите Великденски празници са предвидени редица акции, информират от МВР Велико Търново.
На територията на Велико Търново ще се планират и проведат съвместни и специализирани полицейски операции със служители на териториалните структури на регионална дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново. Предвид очаквания увеличен брой посетители в храмове, други обекти и открити места ще се обърне на мерките за ограничаване и недопускане извършването на терористични актове и произшествия с тежки последствия.
Завишен ще бъде контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства, с цел недопускане на инциденти, съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.
Заради очакваното натоварване на пътната обстановка ще има засилено полицейско присъствие по автомагистралите, главните пътища и в районите на участъци с концентрация на ПТП с оглед регулиране, подпомагане и контрол на движението.
Сред най-рисковите участъци в областта са Присовските завои, кръстовището към Горна Студена на пътя Плевен – Русе и Предела на Хаинбоаз.
От началото на 2019 годината до 20 април в региона са станали 45 тежки катастрофи със 76 ранени, загинали няма на територията на областта.За обезпечаване сигурността на гражданите по време на честването на Великденските празници са извършени проверки на местата, където ще се отслужват литургии. Проверени са 123 обекта, включително църкви, манастири и храмове.


Вяра Димова
24 Април 2019 | 18:36
Тагове: МВР, мерки, сигурност, празници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook