Константин Константинов: “Не одобрявам престъпната партия ВМРО-БНД да се меси в делата на ВТУ“
"Лидерът Милен Михов и политическите му съмишленици от ВМРО-БНД превърнаха Великотърновския университет в своя феодална структура, частен имот и домейн. В резултат на това тяхно престъпно вмешателство университетът в момента се намира в незавидно състояние". Това каза председателят на политическа партия "Възраждане" Константин Константинов във Велико Търново.
В качеството си на възпитаници на университета във В.Търново, а не в качеството на политици, представителите на политическа партия "Възраждане", изразиха становище, че не искат университетът да бъде унищожен, тъй като събитията през последните дни показват точно това.
Политическото вмешателство на ВМРО-БНД в делата на университета е от повече от 20 г., твърдят от "Възраждане". Адвокат Велислав Христов заяви, че имал сведения, че ВМРО-БНД е ръководило винаги изборните процеси във ВТУ. Самият Христов бил председател на Студентския съвет през 2007 г., и разказа за начина, по който са се провели изборите тогава.
Костадинов бе категоричен, че политиката трябва да бъде изхвърлена от университета. По думите му под влияние на партия ВМРО-БНД не се изпълняват законите от студентите, както и разпореждането на министъра, а това ще доведе до назначаване на служебен ректор
От партия "Възраждане" предлагат да се включат в изборите на Студентския съвет, като тяхната основна функция ще бъде да следят за честни и прозрачни избори.


Соня Симеонова
23 Април 2019 | 18:39
Тагове: ВТУ, политика, намеса, университет

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook