Ученици нарисуваха комикси за Денят на Земята
Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. По този повод Регионална инспекция по околна среда и води връчи награди на ученици от конкурс за изработването на комикс под наслов "Защитете животните".
Нашата планета има дар от природата милионите биологични видове, които познаваме и обичаме, и много други, които предстои да бъдат открити. За съжаление хората безвъзвратно нарушават баланса на природата и в резултат на това светът е изправен пред заплаха от изчезване на видове. Идеята на Регионалната инспекция по околна среда и води бе да акцентира и насочи вниманието на децата, като изготвят комикси свързани с опазването на биологичните видове.
Класирани творби на учениците в конкурса бяха оценени от Комисия от експерти на РИОСВ – Велико Търново. Метине Хасанова е в 6 клас и разказва, че е работила по комикса кс огромно желание.
Експерти от Еконспекцията в града проведоха и открити уроци за това как да пазим Земята и околната среда с две от подготвителните групи от ДГ "Ален мак". Поводът отново е днешния празник.


Соня Симеонова
22 Април 2019 | 19:00
Тагове: РИОСВ, конкурс, комикс, животни, защита, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook