Контрапротест на студенти от ВТУ
Десетки студенти от ВТУ излязоха да заявят, че не се отъждествяват със Студентски съвет и се разграничават от техните твърдения, че ректорът на ВТУ е попречил да се проведат избори за допълване на студенстката квота, която е нужна за провеждане на избори за ректор. Студентите изразиха нежеланието си да бъдат поставени под общ знаменател с по думите им - "хора компрометирани и тясно обвързани с политическа партия".
По повод твърденията на председателя на Студентския съвет на ВТУ и председателя на ЦИК - Димитър Димитров, че ректорът е попречил на избора за представители за Общото събрание за избор на ректор, десетки студенти изразиха недоволство и се разграничиха от техните твърдения.
Студентите не желаят политизиране на изборите, като обвиниха Управителния състав на Студентския съвет в обвързване с партия.
Студентите настояват за избори по легален и прозрачен начин, без компромати и административни трикове и други способи, които да спират развитието на университета.
Ректорът бе категоричен, че в разговор с председателя на Студентски съвет е дал съвет как и къде да се проведат изборите.
Липсата на бюлетини в изборния ден предизвика съмнение в студентите, дали действително е имало намерение да се проведат.
Ректорът допълни, че председателят на Студентския съвет и председателят на ЦИК отказват да изпълняват разпореждане на министъра, отказват да спазват правилата на Академичния съвет, отказват да изпълняват заповедите на ректора и да спазват правилника на Общото събрание. Той призова студентите да направят инициативен комитет от останалите студенти от Студентския съвет, който да организира и проведе избори.


Соня Симеонова
22 Април 2019 | 18:56
Тагове: ВТУ, протест, студенти, избори, ректор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook