Дарителска кампания за спешен ремонт на читалището в с. Самоводене
Читалището в с. Самоводене се нуждае спешно от средства за неотложен ремонт. Първоначалната сума ще бъде използвана за ремонт на авансцената. Ако се съберат достатъчно средства ще бъде ремонтиран покрива на гримьорната и ще бъде закупен нов усилвател, каза председателят на читалището Рена Дранкюлева.
Сградата на читалището в с. Самоводене е строена през 1948г. От тогава до сега не е правен ремонт. Мухлясали и опасни за изпълнителите на авансцената дъски, течащ покрив, неработеща уредба и липса на отопление - така описа читалището председателят му Рена Дранкюлева.
Миналата година Дранкюлева изпратила проект за отпускане на средства адресиран до Министерството на културата, но така и не получила отговор. Опитала и с проект по програмата за Развитие на селските райони, но от там й обяснили, че Община Велико Търново трябва да кандидатства за средствата, затова председателката и кмета на селото предприели дарителска кампания за набиране на средства.
Необходимата сума първоначално е 10 000 лева. С нея ще бъде направен ремонт на сцената. Ако бъдат събрани достатъчно средства, ще се направи и ремонт на покрива, ще се сменят прозорците и ще се поднови отоплителната система. За цялостен ремонт на сградата са необходими минимум 500 000лв., допълни още Рена Дранкюлева.


Соня Симеонова
18 Април 2019 | 18:44
Тагове: Самоводене, читалище, ремонт, средства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook