Откриха 16-тото Международно изложение „Културен туризъм”
Министърът на туризма Николина Ангелова и кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов и откриха днес официално 16-то издание на Международното изложение "Културен туризъм". То се провежда в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" в старата столица и събра общини и музеи от страната, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Южноафриканската Република, Китайският културен център и за първи път - екипът на туристическия информационен център от сръбския Димитровград.
На откриването присъстваха посланици, дипломати, министри от Русия, кметове и туроператори, а старт дадоха талантливите музиканти от оркестъра при СУ "Емилиян Станев".
Той подчерта, че Европейската общност дава възможност тази година за кандидатстване по Оперативна програма "Региони в растеж" за национални паметници на културата от местно значение, които могат да бъдат обновени и да са в основата на създаването на нови продукти.
Атрактивни събития, празници, фестивали от цялата страна представят различни сдружения и туристически организации. Посетителите на изложението могат да участват в различни занаятчийски работилници и да опитат таланта си в изписването на великденски яйца. Единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите се организира, по инициатива на Община Велико Търново, от Общинската туристическа агенция със съдействието на Министерството на туризма на Република България.


Вяра Димова
18 Април 2019 | 18:35
Тагове: културен туризъм, изложение, откриване, посетители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook