Отчита се ръст с 4,3% на приходите от нощувки през първите два месеца на годината
Отчита се ръст с 4,3% на приходите от нощувки през първите два месеца на годината. Това каза във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова. Приходите за първите два месеца на 2019 година са 425 млн. евро, което е с 4,3% повече от миналата година.
По думите на министърът на туризма Николина Ангелкова за този период се отчита спад на международните туристи с 1%.
Не само българското Черноморие, не само зимните ни курорти, но и такива прекрасни места като Велико Търново, за да я опознаят по-добре. Затова усилено промоцираме нашата кампания във вътрешността на страната, допълни още Ангелкова.
12, 5 млн. лева е бюджетът за туристическа реклама на България за 2019 година. Министърът на туризма подчерта, че бюджетът запазва равнището си от миналата година.
Тя припомни, че тази година е обявена за година на вътрешния туризъм. И в тази връзка са предвидени множество инициативи с туроператори и различни събития в тази насока, които да подпомогнат промотирането на страна, дигитален маркетинг, развитие на апликацията "Аз обичам България", надграждането и въвеждането на различни допълнителни функционалности свързани с виртуални турове, с представянето на забележителностите в страната по нов , интересен и интерактивен начин.


Вяра Димова
18 Април 2019 | 18:26
Тагове: България, туризъм, реклама, приходи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook