Жандармерията в Габрово сваля щитовете и каските в знак на съпричастност към протестиращите
Кметът на Габрово- Таня Христова заяви, че е готова да подаде оставка, ако се наложи,но това няма да реши проблема с ромите. Тя подчерта, че когато има напрежение основна задача на институциите е да върнат спокойствието на хората. Изявлението бе направено по повод исканата й оставка от протестиращите. Старши комисар Красимир Добрев заяви, че поредният протест в Габрово снощи мина спокойно и мирно. Полиция и жандармерия са вземали всички мерки, за да не се стигне до ескалация на напрежението.
Комисар Добрев заяви, че е имало момент в който напрежението е ескалирало, но те са успели да овладеят ситуацията, като в знак на съпричастност към протестиращите жандармеристите са свалили щитовете и каските си.
По повод на поисканата оставка на кметът на Габрово Таня Христова, тя заяви, че носи оставката си в джоба още от както е станала кмет.
Не сме получавали сведения, че тази вечер се готви най-мащабният протест. Искам да уверя гражданите на Габрово, че сме предприели всички предохранителни мерки", категоричен беше Красимир Добрев.


Соня Симеонова
13 Април 2019 | 13:36
Тагове: Габрово, протест, жандармерия, недоволство

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook