Ден на отворените врати в Съдебната палата във Велико Търново
Ден на отворените врати организираха органите на съдебната власт в Съдебната палата във Велико Търново. Това е традиционна инициатива и с цел повишаване на правната култура на обществото и доверието в работата на съдебната власт.
За поредна година Районен съд, Окръжен съд, Апелативен съд, Районна прокуратура, Окръжна прокуратура и Апелативна прокуратура организира съвместна програма с мероприятия, в която се включиха ученици от осем училища и студенти от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".
Целта е нагледно да бъде показан работният процес в Съдебната палата, което да доведе повишаване на доверието към съдебната власт. За първа година в мероприятията участват и ученици от училища извън Велико Търново – от гр. Дебелец, гр. Килифарево, гр. Златарица и гр. Стражица.
Програмата в деня на отворените врати е наситена от мероприятия. Информационни турове в Съдебната палата, срещи на учениците със съдии, прокурори и следователи, симулативни процеси на наказателно дело и на дело за разпит на свидетел чрез използване на видеоконферентна връзка бяха само част от програмата. За всички посетители бе показана и традиционна изложба на архивни документи.
Интересът в Деня на отворените врати е висок и всяка година минават около 200 човека.


Вяра Димова
12 Април 2019 | 17:51
Тагове: съд, отворени врати, студенти, ученици, изложба, архив, документи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook