В какво инвестираме средства днес?
Българите инвестират по-малко от 10% от доходите си, показват данни на Евростат. Попадаме сред държавите, в които хората инвестират малък процент от парите си. Успяваме ли днес да заделим пари от месечния си бюджет и в какво инвестираме най-често, вижте с следващия репортаж.
Голяма част от българите не могат да заделят нищо. А също, не малък процент се канят да започнат да спестяват, въпреки че в момента нямат заделени пари. Основната причина за невъзможността за спестяване и малките инвестиции на българите са ниските доходи на голяма част от хората.
Инвестициите най-често се състоят основно от закупуване и обновяване на жилища, обзавеждане, коли. Не малка част обаче от процента инвестиции на българина са в разходи за домакинството.
Според данните на Националния статистически институт освен разходите за храна даваме процент от домакинските бюджети за алкохол и цигари. Така повече от 30% от всички пари на българите отиват за трапезата. Не малък дял отиват за сметки, като вода, ток, парно, както и за наеми. С тези разходи хората споделят, че трудно биха отделили средства за големи инвестиции.


Вяра Димова
5 Април 2019 | 18:51
Тагове: българи, инвестиции, средства, бюджет, домакинства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook