Пътуваща изложба разказва за приемането на Търновската конституция
Пътуваща изложба разказва за изработването и приемането на Търновската конституция. Експозицията гостува във Велико Търново и е подредена върху паната пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", където ще остане до 17 април. Тя е подготвена по инициатива на Народното събрание, със съдействието на Държавна агенция "Архиви".
Изложбата "140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция" е част от събитията, посветени на отбелязването на годишнината от един най-важните държавнически актове в новата българска история. Тя представя исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, потрети и документи за тяхната дейности. Изображенията показват и моменти от изработването на Търновската конституция.
Пътуващата изложба гостува във всички областни градове в страната. Периодът на представянето й във Велико Търново е специално подбран, за да съвпадне с датата 16 април, когато се навършват 140 години от приемането на първия основен закон на България.


Вяра Димова
3 Април 2019 | 19:10
Тагове: Търновска конституция, изложба, архив, документи, снимки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook