проф. Венка Кутева: Започнаха атаки на настоящото ръководство на ВТУ с цел отстраняването ми от участие в изборите за ректор
Ръководството на ВТУ иска да отстрани дисциплинарно проф. Венка Кутева. Целта е деканът на педагогическият факултет да не бъде допусната до участие в изборите за ректор. Това обяви днес на пресконференция проф. Кутева.
От пресконференцията на 26 февруари 2019 година , на която проф. Кутева обяви кандидатурата си за ректор на ВТУ университет – мандат 2019-2023 година, тя твърди, че оттогава започват атаки на настоящото ръководство срещу нея и останалите участници в пресконференцията с цел отстраняването й от участие в предстоящите избори за ректор.
Тя твърди, че в рамките на един месец няколко пъти е принуждавана да дава писмени отговори на странни въпроси, свързани с работата й на декан, относно факти и събития отпреди повече от година, по които вече е давала и преди това обяснения.
Целта за това според нея е намирането на каквато и да е причина за дисциплинарното й уволнение, което ще я лиши от правото да участва в предстоящите избори и ще причини вреда на педагогическия факултет.
Проф. Кутева. обяви категорично, че оставка няма да подаде, защото не се чувства виновна.


Вяра Димова
2 Април 2019 | 19:32
Тагове: Венка Кутева, ВТУ, избори, ректор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook