Форумът "Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот" гостува във Велико Търново
Форумът „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър живот” гостува в Пети корпус на Великотърновския университет. 20 компании от различни сфери на бизнеса предлагат работа и стаж на младежи и студенти. Главната цел на форума е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация.
Национални дни на кариерата се провежда вече 18 години в България и за 15-ти път във Велико Търново. Всяка година през месеците март и април в осем града в страната форумът събира студенти от различни университети.
Форумът е насочен предимно към студенти и млади специалисти. А организаторите споделят, че интереса от страна на студентите към дните на кариерата е голям, за това говори високият брой на посещенията до момента. Кариерните дни представят 22 компании във Велико Търново.
За цялата страна 193 компании представят своята дейност и предлагат работа и стаж за младежи и студенти. Въпросите, от които младежите се интересуват са свързани предимно с начина, по който се провеждат интервютата за работа в дадената компания.
Според статистиката над 45 000 млади хора са намерили успешна професионална реализация от националното ниво на форума. Той се провежда в няколко български града, а следващите посещения са в Габрово и Пловдив.


Вяра Димова
1 Април 2019 | 18:23
Тагове: фирми, кариера, студенти, специалисти, работа, стаж

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook