18 коне и 29 каруци са конфискували за година от дирекцията по горите
666 акта са съставили инспекторите на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново през 2018 г. Нарушенията са основно за съхраняване на дървесина без превозен билет, немаркирани с контролни горски марки, транспорт на дървесина без документи и без марки. Повод за отчета на дирекцията е предстоящата Седмица на гората, която тази година ще се проведе от 1 до 7 април.
Служителите от регионалната дирекция по горите са извършили над 10 000 проверки в обекти в обекти за добив на дървесина, транспортни средства, ловци, риболовци и други физически лица.
От всички съставени актове най-голям е броят по закона за горите – 569. За констатираните нарушения на лесовъди на частна практика дирекцията е направила три предложения за отнемане на лицензи, като това са лица със средно лесовъдско образование, допълва инж. Иванова. През миналата година са издадени около 5 000 позволителни за сеч. А контролът се осъществява от 14 горски инспектори. Всеки от тях покрива територия от почти 15 000 хектара.
18 коне и 29 каруци са конфискувани за нарушения в горите през миналата година. Животните се връщат на собствениците, а каруците остават в базите за съхранение. Конфискувани са още 21 моторни превозни средства, инструменти за добив на дървесина, моторни триони, 481 пространствени кубически метра дърва за горене и строителна иглолистна дървесина.


Вяра Димова
29 Март 2019 | 18:39
Тагове: дирекция, гори, актове, нарушители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook