Центърът за превенция и спорт във великотърновското село Балван спечели награда за най-добър проект на Фондация "Лале" за 2018 година
Центърът за превенция и спорт във великотърновското село Балван спечели награда за най-добър проект на Фондация "Лале" за 2018 година. Наградата е била връчена вчера ,по време на официална церемония, на Росица Димитрова – директор Дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в Община Велико Търново. Проектът е бил избран измежду 14 номинирани от цялата страна.
Номинираният от Община В. Търново проект на Сдружение "Св.Иван Рилски" получи награда на фондация "Лале" за 2018г. Проектът е насочен към деца, които да се обучават с практически и теоретически занимания, осигуряващи мерки за тяхната безопасност и сигурност. Децата придобиват знания и умения за поведение при бедствия и аварии и за оказване на първа помощ в училище и извън него. Те се запознават с проблемите, свързани с наркотиците и трафика на хора. От разкриването си до момента дейностите, реализирани в Центъра, са обхванали над 600 деца.
Наградата е комплексна и е в резултат на дългогодишна и неуморна работа, в широко партньорство, каза председателят на Дарителско сдружение "Св. Иван Рилски" Благовеста Факирова. Кметът на село Балван подчерта, че се наблюдава тенденция младите да се завръщат на село и една от причините е Центърът за деца.
Центърът за превенция и спорт в Балван бе открит през месец декември 2016 година по проект на сдружението, в партньорство с Община Велико Търново Областната дирекция на МВР – Велико Търново, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"
От скоро партньорски организации на Сдружение "Иван Рилски" са Съюзът на българските автомобилисти и Български червен кръст.


Соня Симеонова
28 Март 2019 | 18:32
Тагове: награда, център, деца, Балван

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook