Даниел Панов: Европейските проекти ще са основен инструмент за реализиране на местни политики през 2019 г.
Европейските проекти ще са основен инструмент за реализиране на местни политики в социалната сфера като благоустройството, инфраструктурата и околната среда през 2019 г. Това каза кметът инж. Даниел Панов в последната за месеца сесия на Общинския съвет. Панов заяви също, че е получил уверение от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, че ще получи финансиране за улиците, останали извън проекта "Привлекателна и автентична градска среда на град В. Търново", като средствата ще бъдат отпускани поетапно.
Последната за месеца сесия започна с поредно питане на общинския съветник Валерия Дончева относно реконструкцията и ремонта на улиците в кв. Варуша.
Всички улици в квартал "Варуша", останали извън мащабния проект "Привлекателна и автентична градска среда на град Велико Търново", също ще бъдат реконструирани. Това съобщи кметът инж. Даниел Панов в отговор на питането.
Приоритет за 2019 г. са инвестициите в инфраструктурата и градската среда.
Общината ще получи безвъзмездна финансова помощ за над 20,8 милиона лева за интегриран градски транспорт, създаване на зона за атрактивен и конгресен туризъм на територията на Старото военно училище, разширяване на Мултимедийния център на ул. Никола Пиколо и реконструкция на музей "Възраждане и учредително събрание", допълни още кметът. Относно нарастналото разходване на средства, общинските съветници на БСП атакуваха администрацията, най-вече по перо "Чистота".
Даниел Панов отговори, че голяма част от средствата отиват за заплати.
Панов допълни, че увеличенията на разходите по всяко едно перо се дължат именно на заплатите на служителите, които с всяка изминала година се повишават.


Соня Симеонова
28 Март 2019 | 18:28
Тагове: община, сесия, ремонт, улици, средства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook