Откриха обновената ДГ "Рада Войвода"
На официална церемония днес бе отрита обновената сграда на Детска градина "Рада войвода". Сред гостите бе и кметът на община Велико Търново Даниел Панов, който преряза лентата на обновеното детско заведение. Реконструкцията на сградата бе извършена благодарение на проект на Община Велико Търново "Развитие на модерната образователна инфраструктура в град Велико Търново", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж".
В рамките на дейността са направени ремонт и укрепване на сградата, положена хидроизлоция на покрива, изградена нова отоплителна инсталация и купено ново обзавеждане. Благоустроено е и дворното пространство. Общата стойност на дейността възлиза на близо 8 700 000 лв., а в градината са вложени 1 250 000 лв.
Кметът благодари и на екипа на Детска градина „Рада войвода“ за усърдната работа по време на ремонта. Той подчерта, че благодарение на Европейските фондове вече три градини и три училища в града са обновени. Приветствие отправи и директорката на градината Стиляна Соколова.
Последва благослов за здраве и благополучие от отец Славчо, а децата от градината бяха подготвили празнична програма с много песни и танци.


Вяра Димова
25 Март 2019 | 17:39
Тагове: детска градина, ремонт, откриване, сграда

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook