Димитър Манолов: В 98% от случаите драматична промяна за пенсиите, отпускани по новата формула, няма да настъпи
В 98% от случаите драматична промяна за пенсиите, отпускани по новата формула, няма да настъпи по отношение на правата на хората, каза президентът на Конфедерация на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов. Повод за коментара му са промените, които се гласят за непризнаване на трудовия стаж при пенсиониране преди 2000 година.
Започна десетата отчетно-изборна конференция на Синдикалните регионални съюзи "Подкрепа" във Велико Търново. Гости на форума бяха и представители на местната власт и социални партньори. Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира промените, които се гласят за непризнаването на трудовия стаж при пенсиониране преди 2000 година.
Според Димитър Манолов в България от години съществува криминална икономика, която фабрикува пенсионни права.
Манолов добави, че е съгласен да се приеме подходът, предложен от Бойко Борисов - всеки нов пенсионер да избира по коя формула е по-изгодно да се пенсионира.
Манолов коментира и протестите на медицинските сестри и фелдшерите. Според него няма съмнения, че не малка част от тези движения се случват заради наближаващите избори, а проблемът с условията на труд при медицинските сестри и фелдшерите е от години.


Вяра Димова
25 Март 2019 | 17:33
Тагове: пенсии, промяна, трудов стаж, протест, медицински сестри, фелдшери

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook