Най-новата книга на Георги Гаврилов - "Сините часове"
Поетът Георги Гаврилов представи своята най-нова книга „Сините часове“ пред читателската аудитория във Велико Търново. Как физик по образование и професия съчетава с поезия и с какво се различава последната стихосбирка на автора от останалите две, вижте с следващия репортаж.
Стихосбирката „Сините часове“ е разделена на три цикъла - „Привечер“, „В междините“ и „Призори“. Циклите и заглавието на книгата са свързани с часовете от деня, в които слънцето вече е паднало зад хоризонта, споделя автора.
Заглавието на стихосбирката е именно „Сините часове“, защото в нея активно присъстват моментите на крайност.
В книгата има битие, чисто ежедневни ситуации, но и техния екзистенциализъм, тяхната по-висока значимост и въпроси, свързани със свободата ни, допълва авторът. Книгата не е писана целенасочено, а събраните в нея текстове са от последните три години и от издаването на втората му книга.
Стиховете в книгата нямат заглавия, и това е едно от нещата, с които тя се различава от първите две стихосбирки на автора.
Георги споделя, че темите, които го вълнуват и за които пише са много, а забранени няма, както и думи, защото според него човек трябва да говори за всичко и да използва всякакъв речник, стига да има какво да каже.
Тепърва предстои читателската аудитория да се запознае с книгата на Георги. На 28 март предстои премиера на „Сините часове“ в София.


Вяра Димова
22 Март 2019 | 17:11
Тагове: премиера, книга, поезия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook