150 творби взеха участие в конкурса “Моят роден град“
За 19-та поредна година Регионална библиотека Петко Рачев Славейков – Велико Търново съвместно с регионалното управление на образованието проведе детско-юношески конкурс Моят роден град, посветен на 22 март – празника на града. Десетки деца се включиха в конкурса, а наградени бях най-добрите от тях.
Темата на конкурса тази година бе "Търновград: Царе и слава", посветена е на 130 години от основаването на Първата публична библиотека във Велико Търново и 815 години от коронацията на Калоян от папския пратеник кардинал Лъв.
Участие в конкурса взеха деца от цялата област, разпределени в три възрастови групи.
Учениците имаха възможност да се изявят в три раздела - „Поезия“, “Проза”, “Изобразително изкуство”. Получените творби за периода от два месеца са 150.
Най-голям е интересът в раздела „Изобразително изкуство“. Там са наградени и отличени 18 рисунки. В първа възрастова група наградите са две – за София Симова и Милослава Георгиева. Носител на първа награда във втора възрастова група до 14 години е Ения Енчева
Оценяващите комисии отличиха и много произведения на младите творци от региона в разделите „Поезия“ и „Проза“. Там са наградени 20 индивидуални участника. В раздел „Проза“ журито присъди най-голямата награда, която е за единайсет годишната Светлана Стоева.
В раздел „Поезия“ носител на първа награда е Преслав Караиванов. В раздел „Проза“ първа награда получи осемгодишната Рая Жекова.
Творбите ще бъдат експонирани в публичните пространства в сградите на РБ „П. Рачев Славейков“, както и ще участват в изложби във Великотърновски регион.


Вяра Димова
20 Март 2019 | 17:34
Тагове: конкурс, библиотека, моят роден град

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook