107 са чакащите за настаняване в старческия дом във Велико Търново през февруари
107 са чакащите възрастни хора за настаняване в старческия дом във Велико Търново през февруари. Внесено е предложение за увеличаване на капацитета на социалната услуга, каза управителката Зорица Радловска. Предложението е пуснато миналата седмица и предстои Решението за промяната да бъде взето на заседание на Великотърновския общински съвет.
Мотивите за увеличаването на капацитета на Дома за стари хора в града е големият брой желаещи да ползват социалната услуга. Разширяване на броя на местата в дома не е правен повече от 10 години. Напливът на жените за настаняване в дома е в пъти по-голям от този при мъжете. 35 човека към момента са лежащо болните, а с предвиденото увеличение те ще станат 39.
Повече от 50 души персонал се грижат за възрастните хора. Предвиденото увеличение на хората в дома няма да наложи назначаването на допълнителни лица в работния екип.
Профил на постъпващите лица е трудно да се направи казва Зорица, тъй като това са хора от всички социални прослойки.
Чакащите за приемане в старческия дом не са само от Велико Търново, а и от други населени места, тъй като кандидатстването става по настоящ адрес и документите се препращат в съответното социално заведение.


Вяра Димова
19 Март 2019 | 16:02
Тагове: старчески дом, възрастни хора, дом за стари хора

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook