Таня Михайлова: За преодоляването на агресията в училище е необходима много работа не само с учениците, но и с техните родители
За преодоляването на агресията в училище е необходима много работа не само с учениците, но и с техните родители. Това каза инж. Таня Михайлова, заместник-министър на образованието. Тя и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева бяха на посещение в старата столица за провеждането на обучение на психолози и педагогически съветници за превенция на агресията по пътищата.
Зам.-министър Михайлова уточни, че проблемът с агресията не е само в училищата , а в цялото общество. Факт е, че е необходима много работа с родителите за преодоляване на агресията, защото те са основен фактор, който помага в работата на учителите.
Председателят на синдиката подчерта, че педагогическите съветници, психолозите, като част от ресурсните учители в училище, имат възможност да повлияят най-добре върху младото поколение. Тя призова родителите, а и всички възрастни да внимават как се държат пред подрастващите, защото те копират всяко едно поведение без да се замислят дали е добро или не.Според нея голяма част от проблемите на българското общество са социокултурни.
Относно преподавателя от Ловеч, които си послужи с сила, за да разтърве две ученички, Янка Такева бе категорична, че обстоятелствата са наложили неговата реакция и призова институциите да го подкрепят.


Соня Симеонова
18 Март 2019 | 17:02
Тагове: агресия, училище, ученици, родители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook