40-годишен юбилей отбеляза СУ "Владимир Комаров"
С тържествен концерт СУ „Владимир Комаров“ във Велико Търново отбеляза патронния си празник. Събитието е част от програмата за отбелязване на празника на града. Празничният концерт събра ученици, учители и бивши възпитаници в Голяма зала на Общината.
Разнообразни прояви бяха включени в празничната програма на СУ „Владимир Комаров“. Още в края на месец февруари във фоайето бяха подредени изложби на детски рисунки на тема „Космос“ и на мартенски и пролетни сувенири. В следващите дни се проведоха редица спортни занимания като турнири по футбол и по волейбол и демонстративен мач по баскетбол. На 13 март бяха наградени победителите в литературния конкурс за написване на стихотворение на тема „Фантастика“.
Директорът подчерта, че ръководството се стреми чрез различни проекти и програми да превърне училището в желана територия както за учениците, така и на учителите.
СУ ”Владимир Комаров” е наследник на просветното дело, започнато преди 150 години във великотърновския квартал “Чолаковци". През 1975 година от госпожа Валентина Комарова е направена първата копка за построяване на новата училищна сграда, отговаряща на съвременните учебни изисквания. На 15 септември 1979 г. започва новата учебна 1979/1980 година в напълно завършена сграда. В празничната програма се включиха голяма част от учениците с рецитиране на стихотворения, музикални и танцови изпълнения.


Вяра Димова
15 Март 2019 | 17:40
Тагове: СУ "Владимир Комаров", юбилей, празник, училище

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook