Изтича срокът за подаване на справки в НАП за доходите
Изтича срокът, в който фирмите и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2018 г. доходи на физически лица трябва да представят в Националната агенция за приходите справка по образец за тези доходи. От агенцията напомнят на тези, които не са го направили, че все още имат време до 00 часа тази вечер по електронен път.
В справката се обявяват изплатените през годината доходи на физически лица от стопанска дейност, различна от трудовоправните отношения.
Справката е утвърдена от министъра на финансите. Тя касае не повече от 5 физически лица, чиито доходи трябва да бъдат описани. Ако лицата са повече се използва специален софтуер, който може да се намери на сайта на НАП.
След изтичане на срока Приходната агенция започва да прави съпоставка от това, което е декларирано от платците от една страна и от получателите от друга. Глоба в размер до 250 лева се налага за всяко физическо лице, за което не е подадена информация или тя не е коректна. Лицата, които имат електронен подпис или притежават персонален идентификационен код могат да си направят проверка за това какви изплатени суми на тяхно име са декларирани, които трябва да бъдат включени в данъчната декларация, чиито срок за подаване е 30 април 2019 г.


Соня Симеонова
15 Март 2019 | 17:36
Тагове: НАП, справка, доходи, срок

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook