Навършват се 5 години от смъртта на командоса Емил Шарков
Днес се навършват се пет години от трагичния инцидент, при който по време на специализирана полицейска акция в Лясковец загина командосът Емил Шарков. В негова памет бе отслужена заупокойна молитва на изградената паметна плоча пред училището в града. На помена присъства и Министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
На поклонението бяха също съпругата на командоса Милена и негови колеги, шефът на Националната полиция гл. комисар Христо Терзийски, областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова и ръководството на Областна дирекция на МВР - Велико Търново.
Командосът Емил Шарков загина защитавайки служебния си дълг в изключително рискова ситуация. На помена присъства Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който подчерта, че службата на командоса е изключително рискована и неслучайно те са там, където друг не може да изпълни задачата, за която те са подготвени и при тези рискови операции се случва така, че се губи човешки живот.
Емил Шарков загина на 14 март 2014 година при специализирана акция пред дома на 58- годишния Петко Петков в Лясковец, който се беше барикадирал в дома си. При опит да изземат незаконните оръжия на Петко, той откри огън срещу командосите и уби от упор Емил Шарков.
Близките на командоса го помнят като изключителен човек и професионалист в работата си.
През 2017 г., съдът постанови доживотен затвор за Петко Петков. Магистратите отредиха той плати общо 380 000 лв. кръвнина на съпругата, дъщерята и родителите на убития Емил Шарков, както и 10 000 лв. на единия от ранените барети, заедно с лихвата.
Всички присъстващи поднесоха венци и цветя, запалиха свещичка и в минута мълчание отдадоха почит на командоса.


Йовка Драганова
14 Март 2019 | 18:28
Тагове: Емил Шарков, командос, дълг, Лясковец, оръжие

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook