Сериозни инвестиции в ремонти и апаратура е реализирала горнооряховската болница
Сериозни инвестиции в ремонти и апаратура с помощта на Община Горна Оряховица са направени през изминалата 2018 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“. За отчетния период бе въведен в експлоатация модерен 16-срезов компютърен томограф, който е на обща стойност 417 241 лева и ще бъде изплащан през следващите 3 години. Първата вноска е направена през м.г. и в размер на 79 хил. лева. В тази връзка със свои решения Общинският съвет увеличи капитала на болницата за 2017 и 2018 г. със 184 хиляди лева, за да може лечебното заведение да изплати първата вноска за томографа и да извърши ремонти за 55 000 лева.
Част от закупената апаратура е: лапароскопска система за АГО и Хирургично отделени, апарат за компресотерапия за Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, електрокардиограф за нуждите на Първо вътрешно отделение. През миналата година са закупени и инструментариум към лапароскопската система за Хирургично отделение.
През 2018 година болницата получи дарения от различни организации и частни лица.
За миналата година са извършени ремонтни дейности общо за 56 хиляди лева, от които 55 000 лева са осигурени от бюджета на Община Горна Оряховица.
През настоящата година от стационара предвиждат да изразходват около 181 000 лева за апаратура и обзавеждане.
Предвидено е закупуването на нов стерилизатор за нуждите на звено „Стерилизация“ за около 100 хил. лева, рентгенов апарат, втора употреба за близо 20 хил. лв., ехограф за нуждите на отделение „Образна диагностика“ за ок. 20 хил. лева, електронож за отделението по УНГ, обзавеждане- бюра, шкафчета и масичка за УНГ- отделението и Отделението по Физиотерапия и Рехабилитация за 4 200 лева.


Вяра Димова
13 Март 2019 | 17:51
Тагове: Горна Оряховица, болница, ремонт, оборудване, инвестиции

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook