Десети трабант фест по улиците на Велико Търново
Предстои Десетият юбилеен трабант фест във Велико Търново. Той се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново и е част от празничния календар за празника на града – 22 март. Събитието ще се проведе на 16 март. Тази година по традиция за десети път представители на легендарната марка ще се съберат седмица преди празника на града – на 16 март. Програмата на традиционния трабант фест започва в 10 часа с регистрация на участниците на паркинга до парк „Марно поле“, а в 11 часа започва дългоочакваното изложение на автомобилите пред община Велико Търново. От 12.00 часа започва дефиле на участниците във феста по улиците на старата столица. То ще премине по булевардите „Васил Левски“ и „България“ до Беляковско шосе, през „Краков“ и по улица „Никола Габровски“ ще се върнат до центъра. Шествието ще продължи в старата част и ще приключи на Царевец.
Трабант фестът във Велико Търново е първи за годината в България и с неговата организация се открива сезонът на мероприятията на трабант общността. Очакват се почитатели на ретро возилото да пристигнат в града от цяла България, както и гости от чужбина.
Организаторите споделят, че всяка година има дебют на нови автомобили във феста, а освен трабанти ще се появят и ретро возила от други марки.
Двама съдии, професионални инструктори по кормуване ще оценяват легендарните коли. Ще има грамоти за участие, както и награди, обясниха организаторите. Всички призове ще са изненада дори за самите тях, тъй като ще бъдат определени от специално жури в деня на събитието. Това се прави, за да няма съмнения за нагласени победители.


Вяра Димова
11 Март 2019 | 17:52
Тагове: трабант, фест, празник

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook