Цветята се оказват най-търсеният подарък за 8-ми март
Цветята на 8-ми март се оказват най-търсеният подарък. На днешният ден търговията с цветя нараства. Цветният асортимент на пазара във Велико Търново се оказва богат и всеки може да избира според възможностите си. А търговците споделят, че повишаването на цените за празника е минимално.
Едно от най-предпочитаните цветя за подарък в празничния ден 8-ми март се оказва розата.
Цената на розите е различна, в зависимост от големината и от от това как са аранжирани. Червена роза може да се намери на цена от 4,00 до 8,00 лева. Сезонните пролетните цветя също не отстъпват, защото повечето от тях са български. Търсят се лалета, зюмбюли и нарциси на цени от 2,50 до 3,00 лева. Други предпочитани цветя са карамфилите, които се продават на цена от 1 до 3 лева. Търговците отчитат интерес на женския празник към цветята в саксия и букетите.
Цените на букетите започват от 10,00 лева и могат да надвишат дори 50,00 лева, също в зависимост от вида и големината.
Цветя във Велико Търново се продават както на Кооперативния пазар, така и в обособените магазини. Търговците посочват, че няма драстична промяна в цените на цветята в празничния ден. А активното купуване на цветя ще продължи до края на празничния 8-ми март.


Вяра Димова
8 Март 2019 | 17:44
Тагове: 8-ми март, цветя, цени, празник

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook