Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна със студенти във Велико Търново
Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна със студенти във Велико Търново. Поводът за срещата бе дебат на тема „Разбират ли младите езикът на Брюксел?“.
Дискусията в старата столица е първият от планираните общо пет дебата със студенти, млади хора и уязвими групи в различни градове на България. Те имат за цел да повишат информираността на младите българи по определени теми, свързани с Европейския съюз, да провокират интереса и ангажираността им към работата на Европейския парламент, както и да обърнат внимание на важността да се упражни правото на глас на предстоящите евроизбори.
Илияна Йотова посъветва младите студенти, че за да бъдат мотивирани да гласуват, те трябва ясно да знаят какво днес представлява Европейския съюз.
Вицепрезидентът Илияна Йотова назова някои от причините, които според нея раждат понятието Брюкселски език като синоним на бюрокрация. Една от тях е начинът, по който се формират самите политики в европейските институции.
На следващо място Йотова изведе като причина дефицита на лидерство. Според нея последните мандати на европейската комисия не могат да се похвалят с качествени специалисти и хора визионери.


Вяра Димова
8 Март 2019 | 17:40
Тагове: Илияна Йотова, вицепрезидент, дебат, студенти, ВТУ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook