140 години отбелязва Областният съвет на БЧК във Велико Търново
5650 са членовете на Областния съвет на Български червен кръст във В.Търново. Това съобщи председателят д-р Бонка Попова по време на провелото се днес отчетно-изборно събрание на организацията. Поводът е отбелязването на 140 години от основаването на БЧК
В състава на великотърновската организация влизат 10 общински структури и 155 дружества, от които 91 в градовете и 64 в селата. Организацията разполага с 188 активни доброволци над 18 години. 160 младежи и 100 доброволци членуват в БМЧК.
За миналата години Българският червен кръст е подпомогнал над 10 000 нуждаещи се от помощ граждани. Дейността на организацията е била изцяло по проекти.
Чрез програмите са подпомогнати и 512 инвалиди. Към организацията работят психолози, които участват в редица обучения. Друго направление, в което Червеният кръст е с лидерски функции е планинско спасителната служба, където БЧК има два отряда, които са помогнали на 7 души в 4 акции.
Великотърновската организация е единствената, която е създала доброволен екип за оказване на помощ при бедствия и аварии и е лидер в подготовката по оказване на първа помощ.


Соня Симеонова
6 Март 2019 | 16:58
Тагове: БЧК, годишнина, основаване, дейност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook