Разнообразна културна програма представя Община Велико Търново през март
Богата културна програма представя Община Велико Търново за празника на града - 22 март. Събития по традиция са планирани през целия месец. С изложби, концерти, театрални постановки и фестивали великотърновци и гости ще се насладят на празничната програма. Това съобщи директора на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ Нелина Църова.
По повод празника на града както всяка година се организират събития през целия месец март. Стартът на събитията започна още на 3 март.
Предвидените събития са от всички жанрове на изкуството.
Планирани са и седем изложби, които ще бъдат експонирани в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и 6 събития в областта на литературата, които ще включат представяния на книги и срещи с поети и писатели. Предстоят и три спортни събития, едно от които е десетото юбилейно издание на “Трабант Фест”, което ще се проведе на 16-ти март.
На 21 март за втора поредна година ще се състои празничният концерт на професионалистите от Биг Бенд – Велико Търново и „Джуниър Бенд“ при СУ „Емилиян Станев“. Гост изпълнители тази година са кларнетистът Илия Илиев – Професора и неговия син Илия Илиев, който също е кларнетист. В концерта участие ще вземат и Пламен Павлов и Иван Памуков, студенти в Музикалната консерватория., както и певиците Нова Караиванова и Маги Джанаварова.
Богата програма е планирана и за самия празника на Велико Търново 22 март. Тя започва още от сутринта с празнична света литургия.
В същия ден ше се състои и традиционното празнично шествие с портретите на благодетелите на града.
Програмата ще продължи с удостояване със званието „Почетен гражданин“ и представяне на носителите на награда Велико Търново.
Празничният ден ще завърши Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“
През следващите дни от месеца общината е планирала „Парти в парка“, което включва концертна програма и лазерно светлинно шоу, както и „Спортувай в парка“ и пролетен концерт.


Вяра Димова
6 Март 2019 | 16:38
Тагове: празник, програма, концерт, Община

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook