Учениците от гимназията по моден дизайн се срещнаха с дизайнера Атанас Парушев
Учениците от Професионалната гимназия по моден дизайн се срещнаха с дизайнера Атанас Парушев. Откритият урок бе воден от кариерните консултанти към Общинския център за подкрепа и личностно развитие. Инициативата за поредицата от срещи в училищата е на кмета на Велико Търново Даниел Панов.
Целта на поредицата от срещи е по-малките ученици да получат съвети и помощ при избор на специалност в гимназиите и средните училища, а по-големите – да се запознаят с възможностите за професионална реализация както след средно, така и след висше образование.
Проблемите, свързани с кариерното и професионално ориентиране не са от днес, споделя Даниела и подчертава, че то трябва да започне от най-ранна детска възраст.
Професионалната гимназия по моден дизайн е второто училище включено в инициатавата. Дизайнерът Атанас Парушев разказа за трудния си професионален път. Посъветва учениците да следват мечтите си и да не се отказват пред трудностите.
Откритите уроци продължават на 27 февруари в ОУ „Христо Ботев“, където участие са потвърдили представители на сладкарска фабрика. До края на учебната година ще се провеждат месечно по три срещи с ученици.


Вяра Димова
21 Февруари 2019 | 16:21
Тагове: гимназия, моден дизайн, Парушев, кариера

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook