Великотърновски гросмайстор се чувства пренебрегнат от община Велико Търново
Великотърновският гросмойстор Радослав Димитров започна със Златен приз представянето си през 2019 г.. Той спечели убедително Открития шампионат на България „Мемориал Георги Трингов“. Въпреки безспорните успехи на Радослав, от няколко години Община В.Търново е спряла финансирането на спортния клуб, в който тренира.
Радослав Димитров е многократен шампион на страната, един от малкото шахматисти от В. Търново, който няколко пъти преизпълва гросмайсторските нормативи и миналата година званието му бе присъдено. Победител и призьор от редица турнири в страната и чужбина.
От Община В. Търново са категорични, че спортният клуб на Радослав не отговаря на критериите за отпускане на финансова помощ. Условията са застъпени в документ, приет от общинските съветници още през 2013 г.
Клубът на Радослав е от типа фамилни, с не повече от 4 човека., а финансирането на Министерството на културата и спорта и Община В. Търново не е насочена към такива организации. Ако те искат да бъдат подпомагани от общината трябва да привлекат млади хора, които да обучават и да участват на състезания от официалния календар на федерацията.
Според правилника, ако Радослав стане ментор на деца тази година и те участват на национални състезания, ще може да разчита на финансова помощ от Общината през 2020 г.


Соня Симеонова
14 Февруари 2019 | 18:26
Тагове: състезател, шах, награди, състезания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook