Ева Майдел: “Образованието изисква последователност и постоянна комуникация“
„Разговорът за образованието е най-важен. Това е разговор за бъдещето на нашите деца“. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той бе в Старата столица по повод инициативата за граждански диалог “Европа в нашия дом“, който стартира във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий. Форумът бе открит от кмета на града Даниел Панов. На него присъстваха председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутатът Ева Майдел.
Формулата за справяне с най-важните предизвикателства е да сме в постоянна комуникация и да работим заедно с институциалните партньори. Тогава има резултат, посочи министър Вълчев, по повод работата на екипите от механизма за обхват на всички деца и ученици в образователната система. Министърът посочи, че многочасовата работа на учителите е най-трудна и е необходима подкрепа от страна на всички институции.
Министърът подчерта, че се предвижда подкрепа за креативните учители и за развитие на културата на иновации в училищата. „Това ще е истинската промяна в образованието – учителите да избягват традиционните модели на преподаване. Необходими са иновативни методи, за да се въвлекат в по-голяма степен децата в образователния процес. Децата и училищата са различни, затова трябва да търсим различни ресурси“, заяви той. Според Цветан Цветанов „Винаги, когато правиш една политика, най-важна е обратната връзка“.
Качественото образование е шансът на България да бъде развита, технологична държава, а младите й хора да са в крак с времето. Затова в рамките на сдружението Образование България 2030 проследяваме тенденциите в образованието, информираме българското общество за проблемите и развитието в сферата, популяризираме добри практики и се застъпваме за системни политики и устойчива промяна на образователната среда, каза Ева Майдел
Това е уникална по рода си мрежа, обединяваща големи бизнес компании, хора от системата на образованието и членове на гражданското общество в името на по-качественото образование у нас.“ Това допълни Ева Майдел, която е инициатор и съосновател на сдружението Образование България 2030.


Соня Симеонова
11 Февруари 2019 | 19:35
Тагове: ВТУ, форум, образование, работа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook