Фотоизложба от 44 творби представиха днес Генчо Петков и Никифор Тодоров
Съвместна изложба на фотографите Генчо Петков и Никифор Тодоров бе представена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Общото между всички творби е, че имат награди от международни фотографски салони на Световната федерация по фотографско изкуство – ФИАП.
Изложбата от 44 арт фотографии, включваща по 22 художествени фототворби от авторите Генчо Петков и Никифор Тодоров е посветена на 180-годишнината от създаването на фотографията и 73-годишнината от учреждаването на Световната федерация по фотографско изкуство. Целта на Световната федерация е да популяризира напредъка на фотографските знания в света на художествено, фотографско и научно ниво в съответствие с принципите на ЮНЕСКО, изложени в декларацията за подпомагане в името на фотографията, на развитието на братски отношения и членове на федерацията, както и развитието на доверието между нациите, с цел укрепване на световния мир.
Творбите, участващи в изложбата са създадени през периода от 1980г. до 2018г. - 38 години. Журирани са и показвани в над 113 различни фотоконкурси под патронажите на ФИАП, в общо над 25 държави.
В художествената изложба Никифор показва пейзажи, улична фотография и портрети. Генчо представя предимно голо тяло, пейзажи, както и различни експерименти. Творбите ще останат в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ до 20-ти февруари.


Вяра Димова
8 Февруари 2019 | 18:12
Тагове: изложба, фотографии, пейзажи, портрети

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook