Евродепутатът Ева Майдел и кметът Даниел Панов домакинстваха конференцията "Моята мечта за моя град"
Велико Търново даде старт в България на инициативата „Моята мечта за моя град”, чиито създател е българският евродепутат Ева Майдел. Аудиторията в голямата зала на общината събра много млади хора, студенти и ученици, представители на институции и различни организации, общественици. Своя път в предприемачеството споделиха програмистите Светлин Наков и Невен Боянов, които бяха категорични, че по ниво на IT сектора Велико Търново е сред петте водещи центъра в страната. Модератор на срещата бе Ники Кънчев.
Дискусията бе открита от кмета на Старата столица Даниел Панов.
Градоначалникът призова младите хора да бъдат активни и инициативни, да инвестират в своето образование, да бъдат предприемчиви и да не се страхуват да споделят вижданията си за бъдещето на Велико Търново. „По-добрият облик на града е смисълът на всички проекти, които реализираме. Да – на много места улиците са разкопани и това създава трудности, но целта е да решаваме проблеми, трупани от десетилетия. Най-важното е да съхраним културно-историческото наследство и богатство“, продължи Панов.
Ева Майдел сподели, че инициативата „Моята мечта за моя град” има за цел да провокира активността на хората в страната. „България има нужда от мечтите на българите. Велико Търново е град, който дава възможности на хората да реализират своите идеи. Важно е заедно да начертаем пътя, по който ще вървят бъдещите поколения”, каза Ева Майдел. И тя подчерта, че образованието, амбицията и трудът са водещи фактори, за да успее едно предприемчиво начинание.


Вяра Димова
8 Февруари 2019 | 18:09
Тагове: Ева Майдел, Даниел Панов, дискусия, град, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook